Τρίτη,
21
Νοέ.
2017
Μέγεθος
   

.Οραήλογλου Αντώνης

Εικόνα: 

Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1957 στην Κωνσταντινούπολη και ζει μόνιμα στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 1967.
Άρχισε τη δημοσιογραφική καριέρα το 1978, ως συνεργάτης του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη", ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 1980 και για περίπου ένα χρόνο, εργάσθηκε στην εφημερίδα "ΕΓΝΑΤΙΑ".
Από το 1981 στην εφημερίδα "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ".
Από το 1984 στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" ως ανταποκριτής στο γραφείο Θεσσαλονίκης και από το 1988 στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".
Από το 1987 εργάσθηκε στο "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ FM 100" και δύο χρόνια αργότερα στη "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ TV 100".
Έχει συνεργασθεί με το ραδιοφωνικό σταθμό Α 103, με την εφημερίδα "Νέα Μακεδονία".
Γενικός Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού TV100 είναι από τον Ιούλιο του 2008. Απολύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2011, όταν ανέλαβε δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 και για 14 μήνες ήταν διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Karfitsa" που εκδίδεται και κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη και διανέμεται δωρεάν.
Έχει ακόμη εργαστεί στις εφημερίδες "Τύπος της Θεσσαλονίκης" και "Εφημερίδα των Πολιτών", που εκδόθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Δίδαξε το 2007 έως το 2012, σε ανώτερους και κατώτερους αξιωματικούς στην Αστυνομική Ακαδημία (σε Θεσσαλονίκη και Βέροια) την ενότητα Σχέσεων Κράτους και Πολίτη.
Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο γραφείο τύπου του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Από το 2007 καλείται και κάνει ομιλίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονία στο θέμα "Επικοινωνία και Ανθρώπινες σχέσεις".
Είναι μέλος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών Βορείου Ελλάδος, της Αδελφότητας Προκοπιαίων Θεσσαλονίκης και επίτιμο μέλος της Ένωσης Καππαδοκών Νέου Αγιονερίου Κιλκίς.
Στα τέλη του 2011 εκπροσώπησε την Αδελφότητα Προκοπιέων στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και εξελέγη μέλος του 11μελους διοικητικού συμβουλίου.
Τον Οκτώβριο του 2012 και μετά την παραίτηση του προέδρου Αθανασίου Λαγοδήμου, εξελέγη πρόεδρος της ΟΠΣΕ. (Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας πρόεδρος εκτός Αττικής).
Το Νοέμβριο του 2012 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Προκοπιέων και Α΄αντιπρόεδρος κατά τη συγκρότηση σε σώμα του 9μελούς συμβουλίου.
Είναι μέλος της "Ομάδας 21 Μακεδονίας-Θράκης" που είναι κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης.
Είναι μέλος του "Ομίλου Φίλων Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως".
Είναι παντρεμένος με τη Μαρία και έχουν δύο παιδιά, τον Σταύρο και την Κατερίνα. Ο Αντώνης, ο Σταύρος και η Κατερίνα είναι δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΜΘ.

Εκπομπή: