Τρίτη,
21
Νοέ.
2017
Μέγεθος
   

Πολιτιστικές Εκπομπές

Άρωμα Κρήτης Μια φωτογραφία, μια εικόνα, μια συμπαγής παράδοση, μια μυρωδιά. «Άρωμα Κρήτης». Μια εκπομπή με φόντο τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς και τις μαντινάδες της Κρήτης. Αφιερωμένη στους Κρητικούς και τους φίλους της μεγαλονήσου.
Δόξα σοι ο Θεός Κάθε πρωί, ο λόγος του Κυρίου, ξεκινά το πρόγραμμα του «Εγνατία». Αξίες που όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε, καθώς και να μην ξεχνούμε, αναλύονται και παρουσιάζονται στο κοινό, με απλά, ζεστά και μεστά λόγια. Παρουσιάζει ο Μητροπολίτης Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλόθεος.
Όσα Μύθια Τόση Αλήθεια Λίγα λεπτά εκπομπής αρκούν για να αισθανθεί κανείς έναν φλεγόμενο ενθουσιασμό διάχυτο μέσα στην οθόνη του. Με παρουσία διακριτική, μορφή γλυκιά και ήσυχη, αποφασιστική όμως όταν μιλάει για τη ζωή των αρχαίων προγόνων, μας μεταφέρει μας στο πνεύμα και το κλίμα άλλων μακρινών εποχών. Αύτη είναι η Ευγενία Κούκουρα που με το ανήσυχο πνεύμα της και τις εκπομπές της χαρίζει απλόχερα τη γνώση. Πεδίο συνάντησης η αρχαία Ελληνική γραμματεία, η Ελληνική γλώσσα και ο θρίαμβος της μέσα από το θεσπέσιο λόγο του Ομήρου και όλων των φιλοσόφων και μεγίστων ποιητών της αρχαιότητας.